شیطان مقیم | نقد بازی Resident Evil: Revelations

عنوان:Resident Evil: Revelations
پلتفرم:۳DS،DS،Wii،PSP،Iphone،Ipad،Xbox360،PS3،PC
ناشر:capcom
سازنده:Capcom
سبک:اکشن
امتیاز:۷ از ۱۰

تازه ترین عنوان عرضه شده از سری شیطان مقیم چندان هم جدید نیست و در اصل پورتی از نسخه DS Nintendo آن به کنسول ها و رایانه های خانگی است.هیچ شکی نیست که این تغییر جولانگاه بدون بروز کاستی های خاصی که اتفاقا توی چشم هم می زنند، ممکن نبوده است.ابتدا باید به ضعف عجیب و غریبی که داستان های RE را همیشه تحت تاثیر خود قرار داده و طی چند سال اخیر به اوج وحشتناک خود رسیده است اشاره کنیم.

داستان بازی به گونه ای است که مرتب مابین صحنه های روایی تغییر صورت می گیرد که از پایداری روایت می کاهد.کوتاه بودن مقطع های داستانی هم اصلا خوشایند نیست.

دیالوگ ها با پیروی از چند عنوان اخیر این سری، هر از گاه بشدت مضحک و افتضاح کارشده اند.قوت قلبی است که می بینیم فقط درکشور ما نیست که با سرسوزنی استعداد و تقلید مفتضحانه می توان به عرصه های هنری پا گذاشت و حق کسانی که دستشان به گوشت نمی رسد را نوش جان کرد! شخصیت ها هم آنطور که باید پرداخته نشده اند.

دوشخصیت اصلی داستان، جیل ولنتاین و کریس ردفیلد، پای ثابت این سری بازی به شمار می آیند.جیل از سوی شخصیتی با نام پارکر همراهی می شود و ماموری با نام جسیکا نیز هم رکاب کریس است. در حالی که به هیچ کدام از شخصیت ها بخوبی پرداخته نشده است،جسیکا یک فاجعه انسانی به شمار می رود و گویا او را با الهام از خوره های فیسبوک خلق کرده اند. به طور کلی داستان چنگی به دل نمی زند و بخصوص در مراحل پایانی سقوط بدی را تجربه می کند، اما در نهایت با شالوده ای قابل قبول طرف هستیم، زیرا هر چند در داستان و شخصیت پردازی دچار ضعف است، در زوایای دیگر به جبران می پردازد و اثری در خور تامل ارائه می کند. گرافیک بازی برای DS یک شاهکار به شمار می رفت و به همین سبب نمرات قابل توجهی رانصیب آن نسخه کرده بود، اما نسخه پورت شده قطعا آن زیبایی را ندارد.با این که مدل شخصیت های اصلی به زیبایی کار شده است،دیگر شخصیت ها و دشمنان،ظاهری خوشایندی ندارد و بافت ضعیف محیط نیز بشدت توی ذوق می زنند.

در مقابل، موسیقی و صداپردازی نقش پر رنگ و موثری را در این بازی ایفا می کنند.سازندگان بخوبی متوجه بوده اند که کجا موسیقی را به اوج رسانده و کجا از سکوت محض برای خلق صحنه های تکان دهنده بهره بگیرند.افکت های صوتی هم به زیبایی هرچه تمام کار شده اند. صدای دشمنان شیطانی نیز زعشه بر اندام بازیکن می اندازد. در این قسمت از بازی هم از زامبی های دوست داشتنی خبری نیست.

درعوض جک وجانورهای جدیدی در مقابل شما قرار شما قرار می گیرند که هیچ شکل و شمایل ثابتی نداشته و میتوانند هر لحظه از بین منافذ در و دیوار سر راه شما ظاهر شده و تمام مدت شما را در یک انتظار نگران کننده محبوس کنند.مهمات به مقداری محدود در دسترس بوده و باید حسابی در خرج کردن آنها دقت کنید.دستگاهی با نام genesis scanner در دسترس شما هست که با آن میتوانید محیط های بازی را اسکن کرده و بخش های مخفی را پیدا کنید.این بخش ها شامل قطعات تازه و تقویت کننده برای اسلحه نیز می شود که می توانند روند بازی را دستخوش تغییر قرار دهند. دوربین بازی هم روی شانه شخصیت قرار دارد و کنترل بازی نیز ترکیبی از کنترل کلاسیک و مدرن این سری است.

برای شلیک کردن باید بایستید،اما گزینه هایی مانند جاخالی دادن و حرکت محدود در حال هدفگیری نیز در دسترس هستند. همذاهان شما از منابعی که در اختیار دارید و منابعی که در محیط وجود دارد استفاده نمی کنند و در عوض این قناعت،از بی عرضگی مفرط رنج می برند. حملات همراه شما به دشمنان صدمه جدی وارد نمی کند و تمام بار مبارزه به دوش خود شماست.

دراصل، افزودن همراهان به این بازی فقط تنش موجود در آن را کاسته و به هیچ درد دیگری نمی خورد.بخشی با نام Raid هم برای بازی دو نفره آنلاین طراحی شده که دو بازیکن را مقابل سیل دشمنان قرار می دهد.در نهایت می توانم این بازی را به تمام دوستداران این سری که دلشان برای حال و هوای کلاسیک این سری از بازی ها تنگ شده بود توصیه کنم.

شما ممکن است این را هم بپسندید

۶ پاسخ‌ها

  1. محمد گفت:

    سلام امیرجان دمت گرم نقدت عالی بود ولی من داشتم شب می خوندم از ترس مردم !!

  2. محمد گفت:

    امیر جان عالی بود بازم ادامه بده خیلی ممنون از نقد زیبات

  3. ali181277 گفت:

    دوست عزیز
    یکم مهربون تر نقد میکردی !
    اولاش سازنده بازی رو به فنا دادی !

  4. حامد گفت:

    شما نقدو با انتقاد قاطی کردی و شک قوی دارم که حتی تا اخرشم نرفتی و به علت نگرفتن داستان قوی بازی فقط نفس بازیو مورد انتقاد قرار دادی و انصافرو رعایت نکردی
    من تازگی این بازیرو تموم کردم و جدا لذت بردم چه از داستان چه از روند بازی و چه از دلهره هاش که درمجموع نسبت به سری های قبل روون تر و اسونتر شده بود
    خلاصه نقدت بدلم ننشست کاش ما بلد بودیم تا چیزی رو کامل نفهمیدیم ادای منتقدا رو دو نیاریم تا ارزش همچین شاهکار های دنیای بازی های رایانه ای با مزخرفات یه مشت بی سواد ظاهر بین زیر سوال نره

    احتمالا نظرمو حذف میکنی درکت میکنم چون سانسور تو ذات دیکتاتوریته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *