خشم بی پایان | نقد و بررسی God of War III: Remasterd

برای یک لحظه تمام صفات کریتوس را در ذهن خود تجسم کنید.بدون شک اصلی ترین و مهم ترین صفات او از ایندسته اند:خشمگین،مغرور،بی احساس و…

فرانچایز God of War جزء عناوینی ثابت شده در صنعت بازی سازی است.اوین نسخه آن در سال ۲۰۰۵ و همان نسخه ی اول کافی بود که بتواند برای خود اسم و رسمی پیدا کند.شخصیتی بی نظیر،محیطی تاریخی و داستانی درگیر کننده همگی عواملی بودند که فرانچایز به محبوبیت عظیم در صنعت گیم دست پیدا کند.دو سال بعد یعنی در سال ۲۰۰۷ نسخه دوم این بازی منتشر شد تا همچنان شعله ی خشم پا برجا بماند و هنوز به دنبال کشتن پدرش یعنی زئوس باشد.بعد از سه سال نسخه ی سوم این فرانچایز منتشر شد تا تمام کننده داستان کریتوس و دشمنانی که سد راه او در این راه پر ماجرا بودند،باشد

cover_large

نام: God of War III:Remasterd

ناشر: Sony Computer Entertainment

سازنده: Santa Monica Studio

سبک: Action Adventure\Hack n Slash

پلتفرم: PS4

تاریخ انتشار:۱۴ جولای ۲۰۱۵(۲۳ تیر ۹۴)

god_of_war_4-wallpaper-1366x768

God of War III:Remasterd

وقتی که عنوان God of War III نزدیک به ۵ سال پیش منتشر شد بدون شک جزء آن دسته از بازی هایی بود که در زمینه گرافیک حرفی برای گفتن داشت.GoW3 در مراسم VGX همان سال نیز توانست چوایز زیادی را درو کند و یکی از این جوایز نیز مربوط به بهترین گرافیک سال بود.این بازی در حالی توانست که این عنوان را ازآن خود کند که رغیب های سر سختی همچون Red Dead:Redemption,Heavy Rain و Call of Duty:Black Ops را در کنار خود میدید.در همان نسخه ی PS3 ما شاهدعناصری هستیم که تلفیق شدن آن ها منجر به گرافیک چشم نواز این بازی شد.نورپردازی بی نظیر,تکسچر های چشم نواز محیط ,گرافیک فنی و هنری و دیگر موارد همگی دست در دست یکدیگر داده اند تا شاهد این گرافیک عظیم باشیم.حال شما به عنوان یک دارنده PS4 به این نکات مهم و صد البته مثبت در زمینه گرافیک, فریم ریت ۶۰FPS و رزولیشن ۱۰۸۰p را اضافه کنید تا جادوی سانتا مونیکا را در در کنسول خود ببنید.

 طراحی شخصیت های این بازی در ورژن اصلی به خوبی صورت گرفته است ولی اگر کمی طراحان سانتا مونیکا وقت بیشتری را صرف میکرند,توانایی ارائه طراحی چشم نواز تر برای شخصیت ها بودیم.Hermes,Pandora و Hephaestus شخصیت هایی هستند که شاید به شکل تمام و کمال در طراحی شان وقت کافی گذاشته نشده بود ولی داستان گیرای God Of War III تا حدودی توانست این ضعف نادیده نشان دهد.حال اینجا بزرگترین ضعف این بازی در بخش گرافیک مشخص شد چرا که در نسخه Remasterd هم همان کیفیت و تکسچرها را شاهد هستیم وهیچ تغییر خاصی نسبت به نسخه اصلی ندارد ولی نکته مهم در رابطه با گرافیک کلی بازی,گرافیک هنری آن است که از لحاظ که بخواهید به آن توجه شده است.حضور در محیط های تاریخی باعث شده است که گرافیک هنری بازی هر چه بیشتر به چشم مخاطب بیاید.اگر اوج چشم نوازی در گرافیک هنری را میتوان در معابد و کاخ های خدایان پیدا کرد چرا طراحان سانتا مونیکا به بهترین نحو ممکن این محیط هارا طراحی کرده اند و همین زیبایی و چشم نواز بودن نقطه ی عطفی است در گرافیک God of War III.

در نسخه ی PS3 فریت ریت بازی مابین ۳۰الی۴۰ FPS قفل بود.در نسخه ی ریمستر سانتا مونیکا این عدد را به ۶۰ افزایش داد تا GoW III هر چه زیباتر جلوه کند.در کنار این فریم ریت ما شاهد کیفیت ۱۰۸۰p هستیم که همیشه تمامی عناوین بزرگ و First Party سونی آن را دارا بودند.GoW III هم از این قائده مستثنی نیست و با این رزولیشن بالا به خوبی توانسته هواداران را راضی کند.

God of War III:Remasterd

گیمپلی God of War III دلنشین است چرا که به عقیده اکثر گیمرا ها و کارشناسان و منتقدادن صنعت گیم با بهترین بازی هک اند اسلش روبرو هستیم. یکی از خوبی های سبک Hack n Slash کمبو های آن است.در GoW3 شما شاهد بازی سرعتی و سرشار کمبو های خشن هستید.

همانند دو نسخه گذشته سلاح اصلی کریتوس,Blades Of Exile نام دارد که همه ی ما به خوبی میشناسیم.در طول بازی هر چه شما Orbs های بیشتری را پیدا کنید,Blade of Exile نیز مرگبارت میشود.سلاح بعدی در این بازی که در نسخه دوم با آن آشنا شدیم Blade of Olympus نام دارد.این وسیله را میتوان گل سرسبد سلاح های کریتوس دانست چرا که با فعلا کردن آن میتوانید هر چیزی را از راه خود بردارید.سومین وسلیه مرگبار کریتوس Claws of Hades نام دارد که پس کشتن Hades, یکی از باس فایت های سرسخت بازی آن را به دست می آورید.سلاح بعدی که شما در طول God Of War III به آن دست پیدا میکنید,Nemean Cestus است.اگر به تاریخ اساطیری علاقه داشته باشید پس هرکول را میشناسید.پسر زئوس و پهلوان قدرتمند المپیوس.این سلاح مرگبار متعلق به اوست. در یکی از مراحل بازی و طی مبارزه کریتوس با برادر ناطنی خود,پس شکست دادن وی(هرکول)این وسیله نیز به لیست سلاح های شما در بازی اضافه میشود تا کریتوس بیشتر از گذشته خطرناک تر و قدرتمند تر شود.ریشه ی چهارمین و آخرین سلاح بازی را باید از دل Cronos بدست اورید.پس از مبارزه کریتوس با پدربزرگ خود یعنی کرونوس, سنگی به نام Omphalos Stone را به دست میاورید که باید آن را به Hephaestus واگذار کنید تا چهارمین سلاح که نامش Nemesis Whip برای کریتوس بسازد.اپدیت سلاح های کریتوس همانند دو نسخه قبلی پیرو سیستم پیدا کردن Orbs در طی مراحل بازی است.شما باید جعبه های قرمز رنگ را پیدا کرده و تعداد آن ها را به حدکافی برسانید و سپس آلات قتاله کریتوس مرگبارتر کنید.

در کنار این ۴ سلاح شگفت انگیز سه ایتم دیگر نیز در طول بازی کسب خوهید کرد  تاثیر بسزایی در روند پیشبرد گیم پلی و داستان دارند. سر هلیوس,تیر کمان آپولو,کفش‌های هرمس ایتم هایی هستند که هرکدام قدرت جداگانه و صد البته مهمی دارند.سر هلیوس, میتواند در محیط های تاریک به کمک شما بیاد همچنین با نگه داشتن دکمه ی مثلت,هاله ای از نور در محیط پخش خواهد که برای چند ثانیه دید دشمنان را خواهد گرفت.تیر کمان آپولو,همان طور که از اسمش پیداست تیر کمانی است با قدرت آتش که برای سوزاندن شاخه هایی که در اطراف اجسام چنبره زده اند.این تیر کمان در مبارزه نیز تاثیر بسیار مهمی دارد چرا که در کنار استفاده از کمبو ها از این وسیله نیز استفاده بکنید.اخرین آیتم کفش های هرمس است.کفش هایی سرعت کریتوس را همانند یکی از قهرمانان دنیای کامیک یعنی Flash زیاد میکند.این آیتم را پس کشتن هرمس به دست می آورید.همان طور که اشاره شد این کفش ها باعث میشود که کریتوس سرعتش چند برابر شود.این توانایی باعث حرکت سریع تر وی در محیط های اطراف میشود.

God of War® III Remastered_20150725145313

God of War III:Remasterd

 یکی از ویژگی ها خوب سری بازی God of War داستان اساطیری و در گیر کننده آن است.داستانی اوج خشم و خودخواهی یک فرد را نشان میدهد که هر چیزی را از سر راه خود بر میدارد تا به هدف خودبرسد.در نسخه اول توانست Ares را از پیش روی بردارد و به مقام خدای جنگ برسد.در نسخه دوم به دنبال انتقام از از شاه خدایان یعنی زئوس میرود هر غول و انسانی را که فکرش را بکنید از پای در می آورد.در اخرین نسخه هم که ادامه نسخه قبلی است,کریتوس در باقی راه خود را برای کشتن زئوس عزم خود را بیشتر از زمان دیگر جزم کرده است.کریتوس در این راه باید افراد زیادی را از سر راه خود بردارد.Poseidon اول فردی است که جلوی راه کریتوس را مییگرد ولی به طرز فجیعی کشته میشود.نفر بعدی Hades است.خدای دنیای زیرین که او نیز نمیتواند در برابر خشم کریتوس کاری انجام دهد.خدای خورشید,Helios فرد سومی است که در راه انتقام کریتوس, سر خود را از دست میدهد.پیام رسان خدایان,Hermes  پس یک تعقیب و گریز کوتاه پاهای خود را از دست میدهد تا طعم انتقام کریتوس را نیز بچشد.بعد کشتن این چهار نفر نوبت به Hercules میرسد.درگیری با او کمی سخت است ولی پس از چند دقیقه او نیز به شکلی بیرحمانه نفله میشود تا کریتوس به رسیدن انتقام خود نزدیک تر شود.حال نوبت به Cronos میرسد.غول بی شاخ و دم سنگی!وی نیز به دنبال کشتن  زئوس است ولی خود خود خواهی کریتوس باعث ایجاد در گیری عظیم بین آن دو میشود و کریتوس, جثه ی عظیم کرونوس را خاک میکشاند.در آخر نوبت Zeus  میرسد.هدف اصلی کریتوس.شعله ی خشم کریتوس هیچ کس و چیزی را نمیشناسد و خشم زیاد او باعث میشود که پس یه مبارزه سخت با زئوس, او نیز به لیست افرادی که جان خود را در مقابل کریتوس از دست داده اند اضافه کنیم.

همانطور که در ابتدای پاراگراف اول اشاره شد,اجرای بازی در قسمتی  از تاریخ و اساطیری بودن آن نقطه ی قوتی برای بازی می باشد.ولی هر عنوانی در تاریخ صنعت گیم ضعفی دارد.ضعف و عیب اصلی God of War III گنگ بودن آن است.گنگ بودن به این دلیل که در انتهای آن سوالاتی برای مخاطب پیش می آید.سوالاتی از قبیل:چرا آتنا,کسی در نسخه ی قبل جانش را برای نجات زئوس از دست داد, در این نسخه به شکل یک روح به کمک کریتوس می آید؟یا مثلا چرا جعبه ی پاندورا خالی بود؟این گونه سوالات باعث ایجاد نوعی ابهام در مخاطب میشود و همین موضوع نقطه ضعف اصلی این بازی است.البته پایان فوق العاده زیبای آن میتواند درپوش خوبی برای این ضعف ها باشد.

God of War III:Remasterd

God of War III:Remasterd

صدا به یک بازی روح میدهد.سری بازی God of War نیز از اولین نسخه تا به حال از نظر صداگذاری جزء برترین بازی های تاریخ گیم میباشد.صدای با ابهت کریتوس و نعره های وحشتناکش مو های هر مخاطبی را سیخ میکند.ولی کریتوس این ابهت را مدیون کیست؟Terrence C. Carson کسی است که این صدا و این روح خشمگین را به شخصیت کریتوس داده است.در کنار کریتوس, بقیه کاراکتر های بازی نیز صداگذاری دلنشینی برخوردارند و در تمانی لحظات بازی حس و حال دلنشینی به مخاطب القا میکند.در کنار صداگذاری دلنشین موسیقی بازی نیز با روح و روان شما بازی میکند.Gerard Marino آمریکایی موسیقی هایی در لحظات مبارزات چه با دشمنان معمولی و چه با باس فایت ها خلق کرده است که حس وصف نشدنی را در شما به وجود می آورد.حس وصف نشدنی که انگار خود شما در آن محیط تاریخی و ویران شده حضور دارید.همه ی این موارد دست در دست یکدییگر میتوانند یک صداگذاری بی نظیر را به ارمغان می آورد و به بازی روحی شاداب میدهد.

 

God of War III:Remasterd

نکته ای که در طول نقدفراموش شد که بازگو شود,اضافه شدن قابلیت Photo Mode است که برای ثبت لحظات نفس گیر و هیجانی بازی میتواند موثمر ثمر واقع شود.God of War III:Remasterd نیز به جرگه عناوین انحصاری وارد که از قابلیت Photo Mode استفاده میکنند.Infamous SS,Drive Club,TLOU Remasterd و The Order:1886 نیز از دسته بازی هایی هستند که شما میتوانید از Photo Mode استفاده کنید.تنها ایرادی که میتوان از این بخش گرفت,یکنواخت و ثابت بودن دوربین است که تا حدودی لذت استفاده از قابلیت Photo Mode را کم میکند ولی آپشن های موجود در این بخش میتواند عکس های را که شکار میکنید,زیباتر کند.

جمه بندی کلی در رابطه با God of War III:Remasterd به این صورت است که به غیر کیفیت ۱۰۸۰p,فریم ریت ۶۰fps و اضافه شدن Photo Mode شاهد هیچ مورد اضافه ای نیستیم البته اکثر بازی های ریمستر به این گونه اند.ریشه ی اصلی بازی محفوظ میماند و فقط به بخش گرافیک توجه میشود.تجربه این بازی برای کسانی در نسل هفت آن را تجربه کرده اند ضروری نیست ولی اگر در نسل هفتم,کنسول شما Xbox 360 بود یا جزء PC گیمر ها بودید و در حال حاضر کنسول نسل هشتمی سونی را در اختیار دارید بی دنگ به سراغ تجربه این بازی بروید.

 

قالب-نمرات111

شما ممکن است این را هم بپسندید

۲ پاسخ‌ها

  1. پوریا اکرمی گفت:

    ممنون بابت بررسی :yes:
    بازی خیلی قشنگی هست ولی نسخه ریمستر نمرات کمی گرفت که اون هم به سایت ها برمیگرده

    • secret گفت:

      به نظر من خود آدم باید یک بازی رو بازی کند و بعد در موردش نظر بدهد، چون هر کی یه سبکی دوست دارد و نباید به نمرات سایت ها اعتنا کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *